Yellow Suitcase

Yellow Suitcase

Yellow Suitcase maakt de verwachtingen live waar – 3voor12

Yellow Suitcase maakt frisse melodische popmuziek. De driekoppige band onderscheidt zich door haar bijzondere bezetting en verrassende, creatieve eigen songs. Doordat de band veel gebruik maakt van loops en effecten weet ze, ondanks de kleine bezetting, een veelzijdige sound neer te zetten.
Het repertoire varieert van sfeervolle luisterliedjes tot dansbare pop en rock met eigenzinnige arrangementen. De dromerige, maar vaak ook herkenbare, teksten worden ondersteund door een muzikaal geheel dat zowel catchy als melancholisch klinkt.

De basis voor Yellow Suitcase is gelegd door Dayenne Wielheesen (basgitaar) en Joël Groen (drums, keyboard). Aanvankelijk wilden ze een funkband oprichten, maar gaandeweg besloten ze om iets unieks en eigens te gaan beginnen. Daarbij bespeelt Dayenne de basgitaar regelmatig als solistis

ch instrument en combineert Joël drums en toetsen. Eind 2012 vonden ze in Roos van den Broek de zangeres die de band compleet maakt.

In het voorjaar van 2014 bracht Yellow Suitcase haar debuutalbum Maze of Mind uit. Een duidelijke weerspiegeling van de gevarieerde mogelijkheden van de band. Waar het ene nummer de mysterieuze kant van de band toont, zijn er ook vrolijke uptempo songs en gevoelige ballads te vinden op de plaat.

Directe invloeden zijn, mede door de opvallende bezetting, wellicht lastig te vinden. Desondanks haalt de band hoorbaar inspiratie uit artiesten als Fiona Apple, Zero7 en Eefje de Visser.

Yellow Suitcase maakt muziek die toegankelijk is, maar tegelijkertijd verrassend klinkt en diepgang heeft.

Zie de website van Yellow Suitcase voor meer informatie

yellow suitcase groen muziek