Waar woorden te kort schieten, spreekt de muziek.

Een welbekend citaat van Hans Cristian Andersen uit de 19e eeuw dat 2 eeuwen later nog steeds actueel is. Hoewel de uitspraak klinkt als een dooddoener, omvat het alles waar muziektherapie voor staat. Muziek kan een ingang geven aan mensen, waar dat verbaal met woorden niet wil lukken.

Iedereen heeft wel een liedje waar hij of zij blij van wordt of ontroerd door raakt. Dit is een herkenbaar voorbeeld van hoe emoties worden aangewakkerd door muziek.
De manier waarop iemand zelf muziek maakt, zegt veel over die persoon zelf. Iemand die veel boosheid in zich heeft, zal de boosheid bijvoorbeeld tot uiting brengen in de muziek door hard op een trommel te gaan slaan. Terwijl iemand die verlegen is en zich nauwelijks durft te uiten zeer waarschijnlijk de voorkeur zal geven aan het bespelen van kleine instrumenten met een zacht en “licht” geluid.

De manieren waarop muziektherapie bij Groen Muziek aangeboden worden. kunnen enorm verschillen. Zo kan voor de ene cliënt een ontspannen muziekuurtje al het gewenste effect opleveren, terwijl de ander terecht kan met een specifieke hulpvraag.
De muziektherapie kan zowel actief (muziek maken) of receptief (muziek luisteren) zijn.

Ik heb ervaring met de volgende doelgroepen:

  • Mensen met een licht tot ernstige verstandelijke beperking
  • Mensen met een lichamelijke beperking
  • Mensen met een meervoudig complexe handicap (MCG)
  • Kinderen en jongeren met gedragsproblemen (ADHD, ADD, Autisme, Asperger, Hechtingsproblematiek, etc.)
  • Ouderen / Demente bejaarden

Voor muziektherapie met één van deze doelgroepen kun je contact met me opnemen. Ik sta tevens open voor andere doelgroepen.
Tarieven van muziektherapie op aanvraag.

Als therapeut ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT) en de Federatie van Vaktherapeutische Beroepen (FVB).
Tevens ben ik geregistreerd lid bij het Register Vaktherapeutische Beroepen.

Vergoeding muziektherapie
Het is mogelijk om muziektherapie gedeclareerd te krijgen bij uw zorgverzekeraar. Veel zorgverzekeraars vergoeden muziektherapie gedeeltelijk vanuit een aanvullend pakket. Klik hier voor een overzicht van zorgverzekeraars die de therapie deels vergoeden.

muziektherapie groen muziek gaanderen